< Till bloggens startsida

JULDAGEN!! För ett år sedan..


Tjejkväll!!


Daans på förfesten i form av indianhopp?

haha på väg till heis!


blurrigt minne från denna kvällen, men jag tror att jag hade kul!! :D

Julafton för ett år sedan...

Calle I väntan på Kalle Anka (hahah titta som lillkillen sitter)  titta va fint vi dukat upp med glögg och grejer! Precis som det ska vara!
Julmiddag,  Myyyyys!!
Joonnaa, Sändrie och Åsa.

Ja dessa 3 bilder är faktiskt de enda bilderna jag har sen julafton! haha

Julbak för ett år sedan.

Eftersom jag ska va bortrest nu i några dagar (hos julles familj) och inte ha tillgång till internet så måste jag förbereda flera dagars blogginlägg.. haha
Så här såg det ut när vi julbakade förra året. Det har inte blivit av i år : (

Balsamboy och jag leker med mandelmassa
STARKGLÖGG!!!
Jonny knådar bullar!
Flameboy är nöjd!
Fina marsipanfigurer.
Allting med rosa glasyr är fint tyckte vi.
En marsipangris i ståtlig prakt.
Jonna och Kanelbullar med rosa glasyr -kan det bli mer juligt?!

Calle..

har förresten släpt ETT ALBUM idag som jag tycker att alla borde köpa!!!


Din dumma jäävel...

... skriker jag till mig själv i bilen när jag svischar förbi parkeringshuset, det enda parkeringshuset som idag inte är fullt. Varför vände du inte då, tänker kanske ni. FÖR ATT STADENS GATOR ÄR FULLA MED DOM. Fulla med dom där äckligt stressade människorna. Ingen julkänsla i mitt hjärta inte.  Jag har inte köpt en enda julklapp, mest för att det är tråkigt...och en del för att jag inte har några pengar att lägga på någon annan. Jag är fattig helt enkelt.
Jag fortsatte i bilen och körde iallafall hem till denna lilla lägenhet där jag åtminstone har min älskade dator. Min enda vän.  Ska ut snart igen, Varför undrar kanske ni. Jo för att jag måste lämna tillbaka en ful tröja som jag köpt.

Idag vaknade jag upp ur en dröm där jag jagades. Jag hade 2 olika handväskor och en påse som jag höll hårt i men som jag gång på gång tappade... Jag sprang förbi en såndär klassisk fyrkantig telefonbur i glas (alltså där det finns en telefonautomat), fast i denna fanns ingen telefon. Där fanns en stor flatscreen, ett playstation en stor fet fåtölj.. och så min storebror. Han satt och spela tv-spel.  Sen helt plötsligt befann jag mig på en boxningsmatch... och sen vakna jag upp.

Nu vill jag åka hem till Svalöv och ligga i min säng och mysa med Elvis. Precis det vill jag göra.

doodelydoddelydooo

Haha.. precis så låter Vega när han pratar! han går runt och doodley-doodlar. Så fantastiskt gulligt!

Idag har jag vart i Cagnes hela dagen och hjälpt Sara/Rollo... alltid lika kul faktiskt...  dock inträffa ett strömavbrott under 1,5h och jag måste säga att det just nu inte är särskilt varmt här + en ganska dålig ventilation i huset =iskallt! MEN - det gick bra ändå.  Självklart inträffa strömavbrottet precis när jag anländer inom dörrarna på posten för att kopiera lite papper. HELVETE. Människorna på posten här i Frankrike måste vara de mest inkompetenta människorna i mannaminnen. Jag tror nästan dom får betalt för att vara tröga och jobba långsamt. Ju längre kundmöten- desto bättre provision kanske?
Btw, bilderna där nere är från min och Vegas lilla lekrunda imorse, tog en liten promenix.

Iallafall...JQ hämta mig och vi var hemma lite efter 18.. då gick jag i däck på soffan!! Fantastiskt trött människa har jag blivit... eller ja, det har jag kanske alltid varit. Men det går ju i vågor... och just nu är en tröttvåg.

Nu har jag precis pratat lite med mammsen i telefon, byta även några ord med min kära bror mr.fisk. Jag ska få världen bästa födelsedagspresent av mina föräldrar. EN FLYGBILJETT HEM! :) Längtar redan!! Kommer nog hem tors 28 januari och stannar nog till den 10 februari! Håll i hatten mina damer och herrar! Så Ni som är intresserade av att hänga lite vet var jag finns vid det tillfället iafl! :) Ska mysa med Elvis hela dagarna! Förutom på lördagen då de är FEEDEFEEST! Malin och Vicky har ju examensfest. Ska bli riktigt skoj. Var så sjukligt längesen ja träffa vickywow nu! Malin också såklart..
Nu ska jag nog gå in och krypa ner brevid min karl. Vi nämnde precis att vi inte lägger oss samtidigt längre... haha.. som ett gammalt par.
Åh på tal om gammalt par- jag saknar korsord!!! Ska köpa det, tuggummi,knäckebröd och varma koppen när jag åker hem till schweden. REMINDER.
Puss på er alla små nissar


Hej alla mina glada läsare..

Här tänkte jag slänga upp en låt. Ni som känner mig vet ju att jag är ett relativt stort beyonce fan och här är lätt en av d bästa låtarna från I am.

Skulle nästintill...

...kunna ge min vänstra arm för att skruva tillbaka klockan ett slag....

och uppleva denna dagen då en mås bajsade Marie i pannan....

..eller den här dagen då alla djuren på Zoo hade sexuellt umgänge....

...eller den här utgången.....

...eller den här dagen när vi åkte turistbus.......


Heja Barcelona!

HAHA hade helt glömt bort...

.... att jag la incredi-ball i frysen när vi kom hem från vår promenad!!
Öppna precis frysen och där låg han i biffpaketet brevid klyftpotatisen!


Jul.

Jag skulle vilja åka hem nu i några dagar över jul. Få fira jul hemma. Hade vart guld värt. blää

En söndag, en helt vanlig söndag...

Ja, dagen började med ett hopp upp ur sängen.... eller nja... var ganska sur när jag vaknade. Hade en konstig dröm där jag min mor och  min pojkvän traska runt i köpenhamn och ja va på jakt efter en likadan navelpiercing som jag har.. (som jag köpt i cph)  och självklart hade dom inte den och då blev jag sur... sen vakna jag upp!
Jag spenderade min första vakna timme med enbart jullåtar för att komma in i rätt stämning.  Sen åt vi en mysig frukost och tände det sista ljuset.  Har haft de andra tre jusen tända aningens för länge.....


Efter frukost klädde vi på oss och stack in till stan. Fasen vad mycket folk där var. Men det var faktiskt mysigt. Vi strosade rundet i lite butiker. Jag handlade lite på Zara i vanlig ordning och julle handla nespresso. Sen gick vi in bland den lilla julmarknaden dom smällt upp, där det finns isrink och sådans mysigt. Jag har hittat en ny favorit ost. Köpte en bit nu precis i ett av stånden. Beaufort heter den, den här biten kostade 200:-... förjävla dyrt!! 
Köpte en helt vanlig ganska tråkig svart kappa idag på Zara som jag tänkte byta knappar på. Julien ska se om han kan sno några på hans jobb hähä : ) Köpte även en topp som jag inte testa så ska snart pröva den. En helt vanlig smalrandig, långärmad topp med dragkedsdetaljer på axlarna! Visar sen om den är fin! :-) Nu ska jag mysa lite här i soffan. Hoppas ni haft en fin söndag? Snart är det julafton HIII

Hallå era nattugglor.

Ikväll har jag och Julien varit borta i Cagnes sur mer och passat Vega... han sov hela tiden så det får jag säga var en lätt barnpassning :-) .. Jag passade även på att skriva mina julkort som jag idag var och köpte.
Svårt att hitta fina här nere som inte kostar under typ 40 kr styck.. hitta dessa som jag tyckte var mysiga. Väldigt gammeldags med lite glitter i kanterna- så fick man en fin plåtburk till... som jag först tänkte var helt meningslös.. men så kom jag på det. Den kan ju nyttjas som förvaring till mina tusch-pennor!! haha dagens glödlampa!!


TADAA! (5 av pennorna får inte plats vilket jag tycker är snopet!)   hahaha detta var ju en fantastiskt användbar information för er där ute får jag säga....
Jag börjar bli snudd på trött här faktiskt.. Julien sitter och tittar på en typisk amerikans amatör thriller...ni vet.. tjejer som springer runt halvnakna och skriker + blod överallt... Jag kikade i ungefär 2 min och sen satt jag och skrek åt folket på tvn, hur tröga dom var osv, och detta på svenska så min pojkvän bara gav mig en såndär "vafansnackarduom"-blick.

Alltså, jag tycker det är kul att blogga, och jag vet att där finns folk där ute som läser.. Men alltså det är aldrig någon av er som kommenterar. En eloge såklart till min trogna läsare -mamma och Malin som brukar kommentera (eloge såklart andra också som gjort det)...  är lite ledsamt faktiskt..   jag menar.. tycker ni om det jag skriver så lämna en liten kommentar.. lite feedback ni vet... och tycker ni inte om det jag skriver så kan ni ju skriva det.  Mina känslor lär ju bli sårade men det är åtminstone en kommentar.. haha.. .
Blev otroligt glad över två kommentarer från tidigare inlägg idag, som kom från Rogge och Susanne! :-D  Kul att se att ni är här inne och härjar! Hoppas ni har det bra där hemma, och att ni inte saknar mina intrång i ert hus alltför mycket!... jag kommer snart igen! :)


Idag har jag pratat med malin (-långe) i telefon 2 gånger. Jag hade nästan glömt hur sjuk i huvudet hon är (såklart på ett positivt sätt).. haha... kul tjej den där.. har saknat henne det vill jag lova.

Nej om man kanske skulle ta och knyta sig nu. Det finns ju en dag imorgon också som man säger. Imorgon ska vi ut på jakt efter en ny vinterjacka till mig... (kommer säkert vara smockat överallt med dumma jävla människor som inte insett att man ska börja med julklapparna tidigare..) och det blir nog trevligt. Skidåkning får vänta tills snökedjor är inhandlade! Livsfarliga fransmän alltså! UH

A BIG BOW.


En annan jullåt...

...som spelas varm på Riviera Radio är denna....
Haha jävla härlig låt

It's Christmas...


God kväll mina vänner.
Jag och Julle kom hem från stan för ett tag sen. Vi strosade runder lite på Galeries Lafayette och på stadens gator för lite prylar som julle var på jakt efter.  Sen åt vi en liten lunch som inte alls var särskilt god.  Sallad är min absoluta favoriträtt -det slår allt utan tvekan. Så jag beställde en get ost sallad - men den smaka stall. Inte alls god. Nu ska jag snart iväg och passa Vega och twinsen, min kära pojkvän ska joina mig.  De små liven sover ju så det blir nog ganska så lugnt.
Ha en fin lördag ni alla små smultron där ute.
Haha hur skön är inte denna då :


Walking in the winterwonderland.

Nu vakna jag precis av att Julien kom innanför dörren med frukost. Han hade vart och hämtat bilen.  :)

SNÖ PÅ RIVIERAN!!!

Runt 19 snåret stack vi iväg till Crazy wok. Det blev en liten chop suey fast med kyckling och stekta nudlar. Detta var det dummaste jag någonsin ätit, jättegott såklart. Men jag stänkte förhelvete ner hela min ljusgråa klänning som jag fått på mig, kvällen till ära. KLANT-MADDE. Men men, det var ett trevligt restaurangbesök åtminstone!
Efter detta kila vi iväg till biografen och bänka oss framför Avatar. Jag vet inte riktigt iheller vad jag ska säga om denna filmen... den var mäktig på något sätt. Fantastiskt bra gjord. Känslosam. Fin. Där var en stor tanke bakom filmen. Den kändes äkta på något konstigt vis... Den är väldigt sevärd tycker jag. SE DEN!
Det var ganska häftiga biljetter på biografen tyckte jag. Inte som dom där klassiska tråkiga SF biljetterna.

När vi kommer ut ur biosalongen så ser vi att det SNÖAR! Det var så himla mysigt att se... Det hade till och med lagt sig lite på bilarna....


Det snöade nere i stan, alltså så nära vattnet man kan komma, så julle föreslog denna underbara idé att bara åka precis upp för backen, och titta på utsikten nu när det snöa... Här på bilden ser ni precis vid promenaden.

Sagt och gjort, vi åkte uppåt, och detta handlar alltså om en bilkörning på maximalt 5 minuter. För att kika...
och där hade det lagt sig en hel del. Här är en rondell vi cirkulera runt i för att åka tillbaka ner mot vårt hem..

...här har vi cirkulerat.....

..här kör vi neråt....
PANG sa det och vi körde rakt in i ett stort jävla stängsel. Vägen var snorhal och Julle gasa inte ens, bilen gled och bromsarna tog inte, häärligt med sommardäck. Jaha en manöver för att inte köra på de andra bilarna som stod på kö längs vägen (för att köra uppåt) fick det bli och här har vi resultatet... Suck...
Med ett nermejat stängsel så tänkte vi att ja, här kan vi ju inte stå. Så vi försökte, med de få medel vi hade, att få loss den stackars bilen men den satt helt fast.. och sitter ännu helt fast. Vi fick alltså gå hem. Promenaden tog ca 40 min och nu har vi ungefär vart hemma i 20... så.... ja..
där var vår kväll mina damer och herrar...
Allt detta för att vi var glada över lite snö!  Imorgon kl 8,30 har julle beställt bärgning via försäkringsbolaget så det är bara att pallra sig upp ur sängen om några timmar. Suck och stånk.

På promenaden hem så var jag faktiskt på ett bra humör, det var precis under nollgradigt och det jag var rädd för var de jäävla bilisterna som körde som idioter fast det var ashalt. Trodde vi skulle dö där en stund. Var även rädd för Julle som gick med sitt jävla stora helvete till paraply och nästintill peta ut ögonen på mig, och gjorde han inte det så skymde han hela sikten bakåt.  .. MEN.. jag var på ett bra humör faktiskt.  Kom på en ny story. En ny superhjälte i form av en snöboll.. kallad the INCREDI-BALL. haha med cape och mask!! (såklart)..
och här har vi orginalet...


Med den lilla uppdateringen om vår fredagskväll så ska jag göra som min man här brevid och slå igen ögonlocken och drömma om något fint.
Puss på er alla!

Cleaning.

Nu är jag snart färdig. Ska hänga upp lakan+handdukar framför elementet och hoppas på att de torkar till ikväll. Sen taadaah. Rent och fint. Det var fan längesen. Har sett ut lite som om två små vildsvin bott här.
Nu har jag placerat min rumpa i soffkanten i väntan på att golvet ska torka. UP går på repeat- 3e gången den är på nu idag. Har inte tröttnar än! :)  (Ni ser Carl Fredricksen på tvn)



Ikväll ska jag bjuda ut Julien på middag- crazy-wok kanske?  Snäppet för crazy för min mage idag kanske.  Lyckats äta 2 yoghurts och dricka saft åtminstone... Lite soppa kan nog slinka ner.
Efter middagen ska Julle bjuda mig på bio, vi ska kolla på Avatar. Julle har tjatat om denna nu.. det är ju trots allt en James Cameron film - men jag måste säga att jag tycker att filmtrailern är otroligt osäljande.  Vi får la se.
Denna planeringen har jag bestämt som enväldig domare! haha





Happy birthday princess!



Magsjuk.

Gastro kallar dom det. Vega har haft det, Rollo har haft det, tvillingarna+deras mamma har haft det pluss barnen (och föräldrar) hos nannyn där Vega är, barn och föräldrar som är på kyrkans barntimme... Såklart skulle jag också drabbas. I onsdes kväll när jag sitter med en nymatad -baby-Maya i famnen, känner jag hur allting helt plötsligt börjar snurra. Då börja det. Sen hela dagen igår var jag sängliggandes-springandes fram och tillbaka till toaletten.
Tur man har sin fantastiska pojkvän som gör allt för en. Han har behandlat mig som en prinsessa. Pricken över I:et var när han åkte och handla till mig igår och kom hem med medicin, färsk pasta och -det bästa av allt.. filmen UP. Disney/pixar filmen. Har velat se den otroligt länge och där var den. Så den kika vi på igår.. Den var sååå fiiiiin!  Ni måste bara se den!




Jag satte precis igång den igen! :)
Jaha, jag vaknade för en halvtimme sen ungefär och kände mig så fantastiskt mycket bättre. Ingen yrsel, ingen konstig mage och ingen smärta i kroppen. Så nu är jag uppe och har för avsikt att städa. I förrgår när jag frös som en gnu så bar jag mina fina duntofflor (som jag fick av Alexandra en gång när jag fyllde år ) där det har uppstått ett litet minihål undertill, vilket resultera i att där just nu ligger fjädrar över hela lägenheten. Så städning it is. Sen kanske man ska ta sig en promenad. Igår snöa det i NICE. Jag låg ju i sängen hela dagen och hade gärna velat ha lite fotobevis men tyvärr mina damer och herrar.
I tisdes hade jag en heldag med Vega, började kl 9-17.30.. det var lite städning + lek och promenad.. titta så fin Vega är i siin lilla Rudolph mössa!!  :)




Onsdagen började med att jag var hos Sara&co på morgonen. Åt en mysig frukost med Vega och sen skjutsa jag honom till Nannyn.
Sen var jag hos frisören och det blev kortare i nacken denna gången+ lite i fyllnads-slingor. Blev faktiskt nöjd... Med tanke på att frisörerna på stället inte kunde ett jota engelska och ändå blev det precis som jag ville.. haha
Sen solning och sen hem till lägenheten... där jag slängde på the holiday. UH tårar tårar.
Sen stack jag och hämtade lilla Vega och spenderade kvällen hos the Parks. Var mysigt tills jag mådde dåligt... hah såklart... Då vill jag tillägga att Julien CYKLADE till Cagnes sur mer (hurvidare detta var snålhet eller pga motion eller rent av kärlek berättar inte historien) för att hämta mig och bilen... Detta är lite mer än en mil... hrm.. haha..
Ja annars har det inte hänt så mycket mer här... bajs och kräk har fyllt min vardag, lagom nu till jul.
Nu ska det stäädas!
Puss på er!

2012 i Monaco.

Kom nyss hem från bion.. såg 2012... och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den filmen.
Fantastiskt bra effekter? Mycket effekter? Mycket mycket DÅN i biografen.. (kan främst vara för att volymen var så jääävla hög, har tinitus här nu). Men nu har vi sett den iallafall.
I Monaco var där fint som vanligt. Såg lite ut som jultomten hade vart och spytt där.. men såhär såg det ut Mamma! :)



chocolate covered apples. 



På radion konstant

Sätter sig på huvudet och försvinner liksom aldrig.

heja SKYPE!

Har nyss haft ett lååångt samtal på skype med  Emelie, Linda, Pernilla, Malin , Malin och Josse. Det kändes nästan som att jag var med på deras myssöndag! <3 ÄLSKAR ER!  Saknar mysdagar med kompisar. Det är det man saknar mest. Bara vara.
Ikväll ska vi på bio i Monaco! Puss

BUUU

Buuuuu IDAG skulle vi iväg till Isola och åka skidor. MEN vädret är typ snöstorm och dimmigt i Isola så det blir ingt av det. Jag är SUR!!

Saturday.


Godmorgon mina solstrålar.  Igår var jag och Julien ute på stadens gator och härjade vilt.  Tanken var att vi skulle gå till en bar och värma upp lite och sedan gå vidare till en club -men så blev självklart inte fallet. Vi stannade på denna skumma pub tills vi kände att det var dags att åka hem.
På bilden har jag på mig det nyinhandlade från Zara! Love Zara!
Jag och Julle delade på 21 öl. Jag visste att jag är en jävel på att dricka öl men 21 stycken öl!! haha

Har precis..

..tagit mig en blund på soffan. Här har vi tydligen ett fotobevis.
Kudden på huvudet a la jph style! haha
Spotify är på med empire state of mind - New york man!
Har även vart och köpt lite öl till kvällens utgång.. eller vad det nu blir.
Ett 26-pack kronenbourg! haha ja håll i hatten. Men titta så fint det fyllde upp vårt kylskåp!
Haha som en riktig ungkarlslya. Idag ska jag bli rund under fötterna har jag bestämt. Jag ska ha kul. Så får vi se om respektive är med på detta. haha  Hoppas er kväll är fantastisk!
Puss!

The end.

Jag säger som Martina - den är jävla bra!

Idag är en dag..

... då jag vill åka hem och umgås med mina vänner.
Idag är just en sådan dag jag hade kunnat ge vad som helst för det.
Vad som helst!

200 inlägg-holdt deg fast!

Mitt 200-inläggs streck är nu nått! Jag är fantastiskt flitig ser ni! :)
I miss -ms.melander!

Vakna såklart försent.

Så idag blir det ingen skidåkning (HELVETESJÄVLAMÖGSKIT)... Istället ska Julle ner och köpa lite nybakat bröd så vi kan ha en delicious brakfrukost!
Alltså jag hade världens konstigaste dröm.. drömde att jag var bästa vän med Taye Diggs, tror bestämt jag kollat för mycket på Private Practice, och att jag lämna en fest med alla mina vanliga vänner för att gå till en fest där han var. Sen satt vi utanför ett hus på vita plaststolar, och då befann vi oss i Svalöv.En såndär dröm som sätter sig ni vet, man vaknar upp med så många frågetecken... skitskumt..
Jag undrar vad mitt undermedvetna försöker tala om för fröken Fredriksson? Någon drömtydare där ute?  Jag skulle väldigt gärna vilja känna en sådan med tanke på alla mina cp drömmar jag haft om mord och dyligt. Tror Jonna också kan vara intresserad av en sådan eftersom hennes drömmar är de konstigaste i mannaminnen!

Idolkväll



MMS fran Malin :   Malin, Malin och josse hade idolmys hemma hos Malin.... och titta, här star jag och lyssnar pa tvn ifran Frankrike!! :)

Har nyss avslutat ett 2,5h langt samtal som borjade sa smatt med Josse, sen lyssna jag pa idol, sen med kusinmalle och slutligen foljde jag med den andra malin tills hon gick till sangs.
Saknar er sa fantastiskt javla mycket. Saknar sanna dar frosskvallar nar man ater onyttigt och snackar skit om allt och inget, sa javla mysigt och sa javla underskattat! <3

Sitter fortfarande  barnvakt, kidsen somna gott vid 21.30... och har sitter jag och klunkar en 1,5liters diet coke - bra for tanderna vettni! Deras parents kommer hem runt 2.30 sa det ar inte sa langt innan jag kan krypa ner i en varm och skon sang!

Jag ar sa otroligt partysugen. Skulle vart skitkul med en sandar riktig tjejforfest med shots och fnitter och sen bara dra ut pa stan och prata med allt och alla. BARA VA.  Jag alskar min pojkvan det ar inte det, men man behover va med sig sjalv och sina vanner ibland (valdigt ofta).

Jag har med mig macky men kan inte losenordet till det tradlosa sa har sitter jag fast med deras fantastiskt jobbiga franska/internationella tbordet dar inga tangenter sitter dar jag vill.

Imorgon ar iallafall varan planering att aka till Isola 2000 igen. Imorgon oppnas den nya stora liften som kostat 2,7miljoner euros att bygga (det tycker jag ar en rimlig summa for en skidlift)= otroligt onodigt vetande, men jag horde detta pa nyheterna i morse. Horde aven att i Kina har vitloken blivit dyrare an guld eftersom de tror att det kan skydda mot svininfluensan?? Cnn news!! Detta har gjort en del gronsakshandlare/odlare ordentligt rika!!
Vafan, vi hade ju en larare pa gullstrand som alltid lukta vitlok... vad hette nu han? vit page, rutig flanellskjorta, gra stickad troja med hal under armbagarna? korde en beetle? halla?



Nej jag ska val flumma vidare har, pa aterseende folks!






HEJA CALLE!

Nu ska jag iväg och passa kids! Puss på er.

Nu håller vi helg....

...som man brukar säga på fredags-eftermiddagar. Vart tog denna veckan vägen frågar jag mig själv? Eller er kan jag ju också fråga? Helt sanslöst vad tiden springer förbi.
Ïdag har jag konstaterat att jag måste til frisören fortare än kvickt. Efter mitt förra besök hos Cissi hemma i svalöv- som jag förövrigt aldrig mer ska gå till.. så är mitt hår kaos. De blonda slingorna är dåligt ilagda och redan från början såg det ut som om jag hade utväxt. Att hon aldrig tar folieslingor? Blir ju så jävla mycket bättre.
Iallafall.. ska ut och promenera nu och kolla upp priser på lite olika frisörer. Det är ju en jävla chansning att gå till en frisör som man aldrig varit hos förrut. Men här ligger frisörer lite överallt på alla hörn så får vi väl helt enkelt se.
Idag, imorse snarare var jag och besökte köpcentrat för att hitta en kappa. jag hitta en fin- men jag ska fundera på den till efter helgen. Den är den finaste hittills.. Men hade velat att den var 5 cm kortare.. kanske kan ordnas det också...  Vi får la se.  Sen var jag inne på hm och köpte lite frejer utan att testa. Köpte en töja som är för kort och som sticks, och sen en annan vanlig bomullstopp som på prismärkningen har storlek Medium med i tröjan storlek Small- (SÅKLART!!) och en klänning som jag är lite skeptisk över. Ska till Cap senare idag och lämna skitet så jag blir av med det. Nej om man ska göra något vettigt?
HOJ

En dammsugande herre.

Det är min kära pojkvän, som det första han gör när han kommer hem från jobb, är att hoppa ur finbyxorna och kaschmir-tröjan och sen dra fram hans bästis dammsugaren.
Ja man skulle kunna tro det iallafall. Så nu springer han runt här, mindre charmerande i skjorta,boxer och strumpor.



Imorse stod jag givakt likt ett morgonstånd kl 08.30. FAN. Nu ska jag vara i Cagnes sur mer och hämta Vega, var min första tanke. Och ni som känner mig tänker ju direkt "så jävla typiskt henne"- MEN jag har faktiskt aldrig kommit försent dit tidigare så det var förlåtligt....tycker iafl jag! IAFL- Anlände till Cagnes vid 9 sen lämnade Vega hos nannyn vid 9.30 sen iväg för lite cancerstrålning. (solarium även kallat).


Väl hemma så drog jag igång Jurassic Park (helt sjukt att den är snart 17 år gammal...? Vad hände med tiden tänker jag? ) Åt några yoghurts och sen hoppade jag in i duschen gjorde mig i ordning och stack till Cap3000 för att hitta mig en vinterkappa.

Väl framme vid Cap3000 (som förövrigt är en shoppingmall) så var parkeringen fullspäckad med massa äckliga julhandlare som ockuperade hela köpcentrat. Jag gav upp och åkte till Antibes istället.
DÄr stack jag in i en sportaffär och köpte mig ett par nya skidstrumpor (ja vi får se hur bra dom är) och ett par nya handskar båda från Roxy och supersöta! :) - Invigning på lördag i AURON! :)




Nu ska jag nog slänga ihop en lite kycklingsallad här till middag. Lite getost till det sen är hela kvällen räddad.


Bisous

The element of freedom.


Christmas-time in Nice!

Jean Medecin

Park.
Skating-rink
Ferris Wheel
Me and Matrjosjkas
Julien and Matrjosjkas
View Place Massena
Julien buying Churros
Here we have them...
Place Massena
Place Massena
On the Ferris Wheel.

Korkad.

Ja tydligen behövde man bara trycka på ändra redigerare här nere i hörnet för att få rätt på bildskitet. SÅKLART.
ANYWAY. Idag har varit en helt vanlig dag... Jag vakna alldeles för sent för mitt eget bästa, stack till Carrefour och shoppa veckans provianter. SAMT lite gamla filmer:
Jurassic Parc
Edward scissorhand
Dead poets society
Big fish
OCH även the dark knight som jag slog in till Julien som en liten present eftersom han tjatat om att han velat se den ungefär ända sedan jag flytta hit.
Haha söt jag är va!
Nu ikväll så har vi varit nere i stan och kollat på all julskyltningsgrejs som jag lovade min kära mamma att fotografera. Det kommer ett inlägg helt dedicerat åt de bilderna alldeles här efter.
Vi åkte även det stora pariserjhulet och köpte OST! Så jävla god! Ost är det bästa jag vet!
Efter strosandet så stack vi till vårt favorithak nämligen Crazy wok där jag åt en Thai soppa med kyckling samt vegetariska vårrullar till förrätt. Ja det är mycket mat i min blogg som min pappa brukar säga. Jag lever för gott som jag brukar tillägga.
'

Dessa drömmar....

.... jag vaknade för inte så längesen, upp ur en dröm. Jag drömde att jag och the trysilbitches var i alperna för att säsonga. Vi bodde i en liten stuga tillsammans och skulle jobba på skipuben (som vanligtvis ligger i trysil men som förflyttades i min dröm)... Jag var så himla glad, Mitt enda problem var hur jag skulle lägga fram det för min pv. Men det var ju bara en dröm.........

Iphone-BOOM

Vad hände nu? Alla skaffa Iphones! Här har man gått och förespråkat vidundret i-jag vet inte hur länge. Och NU,NU händer det :)  Nu är det dags att fixa ett ballt skal. Jag har redan hittat ett coolt till min vita. Ska hitta något till den svarta Iphonen också. VOILA.

Sitter och kollar Xfiles- the movie.. Någon annan som också tyckte att det var en läskig serie när man var liten? AH creeeepy.

Morgonstund...



Sitter just nu framför macky i vanlig ordning, MÅSTE gå och duscha snart. Ska ut och shoppa lite tänkte jag.  Har fastnat framför msn med en long lost friend och ett spotify med Tell him på repeat. Gå och DUSCHA!

Har ni läst om...

...bloggkriget mellan Alex Schulman och Katrin Zytomierska där Alex berättar att han var ute i sthlms stad för att ta en fika med sin son CHarlie, och nekades att komma in på 4 olika caféer. Inte för att han hade barnvagn utan för att han hade Charlie med sig. Katrin säger att det är puckat att gå ut med barn på caféer....?? HALLÅ.
...Alltså.. Caféer med barnförbjud?! Jag som tycker att det är korkat med hundförbud överallt, men BARNFÖRBJUD? Precis som Alex sa, får  rullstolsbunda/äldre med rollatorer va på café -självklart. Men inte barn...
Alltså det är ju bara skrämmande? Jag har förståelse för barnvagnar, och anser att någon sorts barnvagsparkering skulle kunna göras innanför/utanför dörren till ett café. Om barnen börjar skrika så får dom väl gå iväg från Caféet, svårare än så är det inte...? Alla barn är ju faktiskt inte skrik- och bajsluktande apor? Ja jag tycker att det är sjukt.

Juleljus.....

Titta vilket fin ljus jag gjorde idag i brist på annat... haha

Monday.

Hej hopp alla mina små chokladpraliner!
Jag blickar tillbaka på gårdagen och måste säga att det var en av de bästa söndagarna på väldigt väl digt väldigt länge. Jag och JQ sov ut, stack och åkte skidor, kom hem och chilla (blev ingent julspan, det tar vi ikväll), var iväg och köpte Mcdonalds (ceasarsallad what else!!! Så jävla god) sen hem och åt, och somna tillsammans på soffan.
Helt underbart.
Idag vakna jag såklart upp ensam i sängen, satans måndag tänkte jag.
I vanlig ordning så står den fantastiskt äckliga katten utanför fönstret idag IGEN och stirrar in på mig.
Betyder det kanske otur när en svart katt står och stirrar på en? Det känns lite som om det är Lucifers katt som spionerar på mig. LÄSKIGT!
'
Julien kommer inte hem till lunch så nu tänkte jag sätta mig och plugga lite, det var alldeles för längesen nu! Det regnar ute så jag kan göra det utan att få dåligt samvete. SKulle egentligen åka och shoppa- men det kan jag göra imorgon! Jobbar inte förrän på onsdag!
PUSS
ps. Är det någon som kan skicka över lite yoghurt? Vår är slut :(  Ds.

Abercrombie&me

Julien kom ju hem från New York igår, och då hade han såklart varit så snäll och handlat lite souvenirer till mig!
Lite saker jag kikat på på abercromies hemsida. Bara PJ's såklart- allt annat är överprisat vill jag lova. Men supersöta pyjamaser har dom... SÅ det här fick jag :
Dessa är alltså normallånga fast de ser ut att vara i dvärgstorlek... Supersöta!
och...
Dessa übersöta mjukisbyxor! :)  Såhär ser jag förövrigt ut ikväll på vår myssöndag. Tröja,byxor och sockar från A&F.
Förutom detta så fick jag ansiktsprodukterna som jag ville ha från Estée Lauder ( toner&creme) - världens bästa produkter för er som inte testat dom!
Nu ska vi kolla på my man, Harry Potter!
Puss

Merry my sweet merry.

Eftersom du sa att du läste min blogg så tänkte jag dedikera ett litet inlägg till dig. Jeg savner deg lille per!

Just nu...


Mys-söndag att inte förglömma...

...nu ska vi ner i stan och kolla om där är någon christmas spirit. Mest av allt vill jag egentligen krypa ner i soffan med det stora täcket och snaska choklad och kolla en fab film.... MEN town it is!
Finns det förresten någon regel som säger att man måste börja från något specifikt håll när man tänder ljusen?!?

Andra advent & Isola 2000.

Idag har vi haft en supermysig dag.  Vi har åkt skidor!!!!! :)
Idag kan jag åter igen säga : LIVET PÅ EN PINNE!

Me myself and I


Je t'aime

God-lördags-middag på er alla där ute! Min natt var fantastiskt dålig, mitt huvud höll på att sprängas, min käke värkte och jag hade inget nässpray. NU ska jag ut och shoppa nässpray innan jag ska hämta JQ på flygplatsen.
Ikväll ska jag va barnvakt, ska bli skoj! :-)
Puss.





12876793746.. nysningar senare.

Kontant (ja för när man e förskyld så säger man inte S i ord) under hela kvällen har jag suttit med nummer elva under nästippen- charmigt va?
Då tänker kanske ni; Men varför snyter hon inte sig bara?
Och då tänker jag ; Men är ni cp, det är väl klart jag snyter mig?
.. Det kan varit så att ni inte tänkte så, och i såfall ber jag om ursäkt för mitt burdusa påhopp.
Ikväll har jag suttit och kollat priivate practice och ätit tomatsoppa. Ja det är faktiskt allt.
Har inte alls haft lust att kontakta omvärlden på något vis faktiskt. Blogg på sin höjd.
Fick en del sms om att Calle gått vidare. Hurra för honom. Han är ganske cool.

Hurra för Calle idag!


Satt och kolla igenom lite gamla trysil bilder och hitta denna från julafton
....Snart ett år sen mina vänner! (säger madde med sorg i rösten)



Hur mysig var inte denna julaftonsmiddagen?  Tror bestämt att det var i samma veva som min coola hiphopper bild togs på väg mot radison... Ja den är nu preskriberad för all framtid. Eminem to the M ni vet.
Jag får nog ta och besöka Trysil snart- har nostalgi-trippar inuti mitt huvud just nu.
Ska nog hoppa i säng här så man kommer upp i någorlunda tid imorgon. Imorgon kommer min kära pv tillbaka, hoppas han har köpt med något fint- HIHI :)
Puss

Art of Nature.



Idag var Franska Rivieran vacker tycker jag, tog några bilder på min Iphone när jag susande förbi promenaden... Kolla Himmeln som vill bryta ut i åska, och sen havet som är paradis-turkost.  Beautiful

Malin




Tänkte dedicera ett inlägg till min bästa vän, min själs-syster Malin.
En människa som alltid finns där för en.

Hon är ödmjuk, osjälvisk och respektfull. Hon är för mig definitionen av en sann och trogen vän.

Under en svår, komplicerad, omtumlande, känslosam, rolig, underbar, fantastisk tid full av
med- och motgångar så har vi stått bredvid varandra hand i hand, och överlevt!
På grund av det vet jag att vår vänskap kommer att vara livslång.


Idag bestämde sig Malin för att göra något livsavgörande.
Mycket tankar, många intryck, många känslor, många tårar...
Hon ska flytta till Sthlm, flytta hemifrån, bli sambo. Bli självständig. Börja Sitt vuxna liv.
Skrämmande? Otroligt!  Spännande? Absolut!
Jag vet att Malin kommer att klara detta Galant. Hon är stark.
Fruktansvärt stark, hon vet nog inte om det än bara...


Stort grattis och Lycka till iallafall.
(Tycker dock fortfarande att du ska flytta ner till Nice istället! :) )

Jag citerar Malin: -" No miles can separate the friendship that we have together"....

-Så fantastiskt jävla sant!

HJÄRTA!

Scrubs säsong 9!

Min bror berättade precis för mig att dom dragit igång en säsong 9... jag som trodde det var slut för evigt. HURRRAA!!!

Hade ju nästan glömt....

DUMLEKALENDERN som jag fick av min söta bror fishy!
Öpnnade precis alla tre luckorna.. hihi... Det var smarr.


A grey day with kleenex and my Iphone.


Ny Design tack vare Kias.blogg.se!

Hur fin är inte denna?! Jag är supernöjd. Kändes lite som hon read my mind när jag gav en diffus förklaring av hur jag ville ha den. Tog inte ens en dag och vips här var den! Wonderful. Stort TACK! :)
Klicka på bilden för att komma till hennes blogg.

Snorig.

Jag trodde helt ärligt att jag skulle klara mig undan denna vinterförskylningen - men inte då.
Nu sitter jag här ensam i soffan och snorar och tycker synd om mig själv. Har nyss ätit min soppa och lyssnat loss på gamla Mariah Carey låtar. Hade Whitney Houston på hela dagen igår, Bryan Adams dagen innan... ja vad blir här näst måntro...

'

Julien ringde precis och sa att han hade landat. PHEW. Han skulle bara gå genom customs och sen slå en signal.. så jag sitter väl kvar här i soffan och väntar snorandes...

Gamla kläder!

....min soppa ser verkligen ut som det gamla ordspråket (eller vad det är) - koka soppa på gamla kläder!
Men alltså den var faktiskt ätbar! :)... Tur var väl det nu när vi har soppa för hela veckan! haha

En blund senare...

...vakna precis upp från min lilla vila och upptäcker att jag har världens täpptaste skalle just nu.  Någon snorklump har satts sig i bihålorna och vägrar gå därifrån. Sådär skoj kan jag tycka... jag som trodde jag skulle klara mig från förskylningen i år. Idag regnar det för fullt... därför har jag inte alls dåligt samvete av att ligga inomhus. Fast nu ska jag hämta Vega!
Puss!

American breakfast.

BAGEL med färskost avocado och tomat (GOTT) och ett stort glas med färskpressad apelsinjuice.  Ja man ska inte klaga! :)
Vår nya brödrost och jag som ger mig på ett klämtjeckt (STAVNING JONNA?) uttryck...

Godmorgon!

.. Kan man ju säga. Vi somna runt 2.30 inatt och sen väckte min älskade pojkvän mig kl 5. UH. Upp- körde han till flyget sen hem igen och försökte somna om.. det gick såklart inte utan jag fortsatte morgonen med att kolla Private practice fram till kl 7.40 då jag stegade in i duschen.  Kl 8.40 anlände jag hos Sara/Rollo/Vega. Hämtade Upp Vega och körde han till sin dagmamma. Nu är jag hemma igen och ska ta mig en liten blund.  Hittade ett solarium som inte kostade över 10 euro i Cagnes.  Här i Nice är d helt stört. Kostar mellan 10-30 euro beroende på vilken hudtyp och hur mycket tid det tar. Tydligen har dom folk som ger en råd som man betalar för... MEN DET SKITER VÄL JAG I?
Ska sola sen igen. Seethrough som sagt.
Igår kolla vi på State of Play med Russel Crowe och Ben Affleck. Den var ganska bra faktiskt- spännade så att säga. Tips för er drama/mystery/thriller nördar där ute :P
Puss
Hyffsad skillnad på Crowe i den här filmen och i Gladiator.. förvisso 10 års skillnad men ändå...

Bored Antique Night.


Världens godaste bagatell....

á la Anja och Madde...
Bagatell- (Wasas Crisp'n'light) med färskost, avocado och tomat. FANTASTIC.



Wednesday

Idag vakna jag übersent. 11.30!  Helvete tänkte jag då som har börjat inse att halva dagen verkligen försvinner när man går upp såpass sent. Jag hoppade upp och städa/diska undan lite från gårdagens middag.
Sen stack vi och kolla en till lägenhet. Den var jätteful och jättedyr för det rucklet. SÅ nej!
Sen joggade jag hem i lugn och ro, tog en varmdusch, och nu har jag precis ätit sallad med scrambled eggs. Mums. Köpte en ny salladsdressing igår som var orgasmic. Nog om mat.
ELler nej förresten.. idag ska nog göra hemmagjorda vårrullar.. :) Om jag hittar ingredienserna i mataffären.. sånt där rispapper verkar avancerat.

Dusch tvål Vanilj och kokosnöt- såå fantastiskt gott luktar dom.. Vet att vi har Palmolive i sverige men vet inte om vi har just dessa sorter. Här i frankrike har dom så mycket doft på allt från deodoranter till toalettpapper.. Älskar det faktiskt! En liten oas av god-luktande produkter.
Nu sitter jag och kollar på En natt på museét 2. Jag tycker det är dags för Robin Williams att göra en såndär riktigt mysig film igen... Eller en ny Jumanji kanske? haha

Nä men tiiitta! haha


Smaklöksbesök från Thailand och Kina (?)

Jag stod för matlagningen ikväll och självklart var kyckling + thaimat givet.
Jag hade köpt några färdiglagade Nems (vårrullar) men kycklingsmak... fast jag tyckte dom smaka mer gris så dom var ganska äckliga. Men till detta hade jag köpt vårrullssås (jäkla god).. Och sen gjorde jag en fin gryta med röd curry kyckling, paprika, lök och zucchini.. och kokosmölk såklart. Var gaanske så gott duu.
Mycket smakligt! :)
Nu tänkte vi slänga på en film här och gosa ner oss i soffan (som vanligt ungefär). Loving it.
PUSS + Jag älskar er!!

Alpes

Snön har äntligen kommit här nere i sydalperna.. och det gav en vacker vy idag vill jag lova. Kände mig lite som Julie Andrews i Sound of music när jag gick där och tralla för mig själv. Theee hiiills are aliiive with the soound of musiic.
Vue alpes!

Mat-shopping.

Jaha, har precis kommit hem från den traditionella mat handlingen som vi har en gång i veckan.. eller jag iallafall.  Tidsdödande ni vet!! Blev ett litet fint berg i vanlig ordning.
Innan idag var vi ju som sagt och kollade lägenheten igen.. och trots att den inte ligger i sydläge (=man har bara solen in på morgonen) så är den superljus och helt klart hittills den vinnande.  Vi får se hur det går först för JQ med jobb och grejer. Som sagt... Men om vi blir kvar i Nice så tar vi den fortare än kvickt! :) Woo
köpte ett nytt fruity shine labello idag... sen kleta jag på det i en ordentlig dos och upptäckte att jag såg ut som en 4 åring som ätit rosa sockervadd. Inte alls vackert faktiskt.
här har ni mig i osminkat.
btw så fick vi som sagt en ny adventsljusstake av min mamma när hon var här. Vi tände såklart första ljuset i söndes och då såg det ut på såhärvis.

Dedikerad Jonna..


För inlägget om din försvunna ben!.... hahah

vue mer....


Har precis kommit in från en motionsrunda, idag skiner solen över Nice. I love it.  Jag hittade inte till solaiumet eftersom internet på mobilen sluta så klart att fungera.. och eftersom jag använde googlemaps som gps så blev det så kallat- Pannkaka!  Men det va otroligt skönt ute iafl. Dusch sen lägenhetstitt!

Världens godaste Yoghurt mina damer och herrar...

Sen ska den vara bra för magen också säger dom... Men det vet jag nog inte om jag håller med om.

December...

...och tanken som flyger runt i mitt huvud är : Vart tog detta året vägen?  För ett år sedan befann jag mig just vis denna tidpunkt i Trysil och bodde i en tårtbit...
Jag och JQ har sagt att år 2010- det ska bli vårt år. Då ska våra liv börja skapas på riktigt. Vi får väl se..
Jag har inte joggat sen förra veckan och jag drömde inatt att jag sprang.. så NU ska jag ut och röra på mig. Tänkte att jag skulle röra mig mot ett solarium... och med hjälp av google hittade jag ett som ligger 6,2km iväg på fot.. vilket blir 12,4km fram och tillbaka =2h 44min om man går +20 min solning.. då är klockan plötsligt alldeles för mycket... . Kl 13.30 ska vi kolla lägenheten igen.. UH. I better get going. Jag är typ seetrough nu. Såådär snyggt.

RSS 2.0