< Till bloggens startsida

Hurra för kära pappa idag!

Honom har jag haft i över 23 år och jag är väldigt nöjd! Stort grattis till dig idag kära Jan-O!

Vårens lätt snyggaste jacka..

Köpte jag i Cannes häromdagen när jag Malin, Josse och Emelie var ute på shoppingtur.
Jag är otroligt nöjd- köpt på Zara såklart! :)
MEN HEJ allesammans!
Hoppas ni alla mår bra, de få som läser min kära blogg. Jag har vart otroligt dålig på uppdatering sista tiden men jag  har liksom haft annat att göra.. Ett liv kan man säga.
Idag har vart en skön dag. Jag gick i skolab på förmiddagen och sedan låg jag och sov på stranden i solskenet (jag har fått fräknar hiii) och efter detta åt jag och Julle lunch i stan. Sen var jag med julle i butiken (för klädmärket han jobbar för) och hjälpte honom välja ut lite kläder (eftersom han får gratis kläder den jäkeln) MEN jag är inte bitter för det för han plocka åt sig en jeansskjorta till mig också :)  Hurra!
Nu har jag precis kommit hem och ska nu hänga lite tvätt och göra lite läxor!! Har köpt slingmedel också. Lovade mig själv att aldrig slinga/färga håret igen eftersom jag alltid blir miserabel efteråt.. men... jag föll dit. Har inte 100euro för ett frisörbesök....har ju nyss köpt en jacka! Haha
Ikväll ska vi åka iväg och kolla på golv!

Dagens klumperi.

Madde sitter på bussen på väg hem från skolan, madde slumrar till. Busschauffören bromsar och Madde slår huvudet i fönstret. BRA DÄR!! Med huvudvärk och hunger ska jag nu ta mig en power nap innan jag ska till Cagnes och jobba lite.  Ha en fin dag så skriver jag mer sen.  Puss på er.

Myssöndag i Nice.

Jag är ledsen för imorgon åker mina besökare hem. Jag tycker att de alla ska flytta hit och träffa rika yachtägare! Jävla bra idé! :)  Idag har vart en fin och solig dag.  Jag började morgonen med att städa lägenheten och bilen, och sen åt vi en brakbrunch!  Efter detta så strosade vi ner till stranden, till en restaurang där och satt i solen. Lite tilltugg blev det såklart också. Ikväll har vi ätit fajitas och chillat framför en film iafl.. .Nu är det dags för sängen, skola imorgon ju! UH har helt glömt att plugga i helgen!
Men jag uppdaterar mer imorgon minsann!

HATA SWEDBANK

hej hej hej. Hej på er. Kul att ni läser : )
Idag har vart en jävligt skönt dag. Vi har vart och chillat i italieN ett tag. strosat runt, ätit och bara haft det bra...
Nu har vi precis kommit hem från HIGH.... en nattklubb här.  Var skitkul faktiskt... Men hade värsta klabbet i början.  Åkte ner till klubben, kortet fungerade inte. SWEDBANK FUCKING HELVETE.  Jag, Emelie, Malin och josse har alla swedbank... och kortet funkade inte när vi kom ner till klubben för att betala inträde. Sommartiden som spökar, men det är fan inte okej. INTE okej at all. Verkligen... Allt bara la av. ? VAD FAN GÖR MAN DÅ??  Som tur va har josse mastercard, tur tur tur.
Kvällen har vart skitkul,, har inte vart på high innan och trott att d vart ganska mongo, men det var faktiskt jäkligt kul....  nu ka jag sova... Puss på er alla där ute i djunglen .

Ventemiglia!

Ska vi åka till nu! Italien here we come. Ska äta pasta och italienskglass! Lovely. Solen strålar.
Förresten så har jag och Julien köpt en lägenhet, har heöt glömt bort att berätta det! :)
Men mer omd etta sen, nu ska vi fara.
Puss på er

heja heja heja.

HEja alla oss som ,dansar dansar loss!!!
Nu har vi precis kommit hem från stadens gator. Emsven och majssvajs hitta varsin ausi och då gick vi och kollade på den stora,stora båten. En jättestor båt  var det.
Vi har haft den väldigt kul och druckit upp alldeles för mycket dineros.
Men vafan.. är det torsdag så är det torsdag.
PS. emelie är KÄR! DS.

Monaco med vänner.

Malin Josse och Emelie kom idag! :)  Och under dagen har vi varit inne i Nice en vända och sen for vi till Monaco för lite turisting (läs på engelska). Vi satte och ner för en fika på stars and bars. Snacks och äpplepaj! Mumma.
Här kommer lite bilder från dagen. Hoppas ni haft en bra dag!!

Kommer man till himlen om man slår huvudet av en ängel?

Jävla porslinsskit, står precis på byrån där man lägger alla saker..  vingarna har limmats på 4 ggr innan och nu flög huvudet och handen med den lilla fågeln också av. Jaja cest la vie! :)
Nu ska jag sova så jag kommer upp till skolan så ja sen kan hämta josse emelie malin och min sweetchilisås.
haha!
PUSS

nya pantalonger.

Köpte jag idag och ett par ballerina skor och ett par sandlar- från zara. Men ja får nog återlämna sandalerna... dom var så in i helvetes fina men dom sitter liksom knappt fast på foten så dom är nog svåra att gå i fruktar jag. Byxorna är typ militäbyxor med tighta vader.. jag orkar inte ta bilder på detta nu. Jag är hemskt ledsen men så är det.  Jag sitter just nu och äter en sallad, ska snart iväg och jobba i nårra timmar.  Fan va tråkig jag låter. Haha. Oh well... more to come!  IMORGON kommer mina vänner huuu :D

Trött Måndag.

Imorse var det svårt att steppa upp ur sängen vill jag lova. Hade svårt att somna igår också dessutom.
Men upp kom jag, och till skolan for jag. Sedan tog jag bussen hem för första gången här i Nice. Jag betalade inte ens för jag förstod inte att man kunde göra det på bussen. (haha blondemadde). Anyway.  Jag och Julle åt lunch tillsammans, sen åkte jag och jobba kl 14. Kl 18 slutade jag och kl 19 kolla vi lägenhet. kl 20.30 kom vi hem och nu har vi städat undan och vi har en hemmalagad pizza i ugnen atm. Den borde vart kalr för längesen om iv haft en vanlig jävla ugn men nu har vi ju en såndär mongo micro/vanligugn som inte alls funkar som en vanlig ugn. Mongo är den iafl.  Men kl 22.20 börjar Millenium (män som hatar kvinnor) den går på svenska med fransk text HURRA. Så jävla skönt att få höra svenska på tv! :)
Nya tights från Gina som jag köpte när jag var hemma, ny kofta från min kära pojkvän från Faconnable, blå regnjacka från Faco, och ny väska från Zara. Mina converse nytvättade! Haha.

Halsduk funnen.

Min halsduk är hittad. Hade glömt den på förfesten i fredags. Klantmadde. Det var nästan min dyraste ägodel, nästan.  Tur Emmie håller koll på mina grejer! :) (Tack)
Har ni haft en bra dag mina läsare? Jag har fått färre läsare? Sen innan i veckan när jag slog rekord. Jag har vart lite oflitig i helgen får jag väl medge, men ändå. Det är bilder ni gillar eller hur?  95% av alla besökare skiter nästintill i vad man skriver så länge man har någon bild. Ja imorgon kommer säkert en bild då, så får vi se om jag har fler läsare då! : )  Imorgon är det först skola och sen jobb. På tisdag är det först skola och sen jobb, och på onsdag så kommer m+e+j hit! :D Wohoo

Vi har precis kollat på Amélie, hade ju inte sett den innan. Var hur bra som helst. Mysig liksom.
Nu ska jag nog ta och göra något vettigt. FY FAAN vad jag har ätit mängder av grejer idag. Baguett, croissant, thaimat, sallad, cookies osvosv. Tur det är måndag imorgon. Ny dag=nya tag.
/KM

Dagens bild: Malin kliar Sandra under hakan.

HAHAHA

Bon weekend.

Hej allesammans. Har ni det bra idag? Haft en fin början på helgen?
Det har jag iallafall. Igår var jag i skolan till 12.30 sen åt jag och Julien lunch i stan, och 13.30 kollade vi på en lägenhet som vi idag lagt bud på (mer om detta snart). På dagen var jag otroligt kreativ, tvätta,bädda,diska,städa,städa bilen. Sen åkte jag till cap3000 och köpte en top för kvällen och en jättefin väska, på zara såklart. Bilder kommer senare. Just nu är toppen alkoholnedspilld med röklukt så den hamnade i tvätten. Efter cap3000 stack jag till Cecilie där även Emmie befann sig. Sen korkade vi upp och drog igång kvällen. Vi stack in till stan senare och hade en bllaaaast. Jag blev lite för full alltså. Inte alls bra.
Idag vaknade jag klockan 14 och kl 15.30 stack vi till lägenheten ytterligare en gång.
Mer om lägenheten: den ligger knappt 10 min gångavstånd från centrum, 5min gångavstånd från gamla stan, 10 min gångavstånd  från havet. Huset är byggt 1910 så det är typ 3,5m i takhöjd och där är stora fönster som släpper in massor av ljus. Där är en liten balkong och idag när vi tittade på bilder så tycktes vi skympa havet ganska väl, hur fan har vi missat det innan tänkte vi... men det smälte ihop med himmeln. Vi ska dit på måndag igen och kolla om där faktiskt är havsutsikt eller om bilden ljuger! :)  Den är dessutom billigar eän de andra lägenheterna vi tittat på så just nu kan det bli en brakdeal vilket betyder att vi får mer att renovera för. Nu hela kvällen har vi suttit och drömt oss bort i möbelkataloger och letat inspiration. ÄLSKAR DET! :)
Vi var även och köpte en ny lampa till sovrummet idag. Här i lägenheter så är det inte normalt att sätta en kontakt i taket som man kan ha till en lampa... utan antingen slänger dom dit spotlights eller inget alls. Så jävla konstigt... men vi köpte en stående lampa iafl som ger helt okej ljus. Bättre än inget.
ÅH det sötaste då, det gick ju en liten koreansk tjej i min klass (det var ju bara jag och hon i klassen) som bara skulle plugga en vecka... så igår när  vi slutade så frågade hon om hon fick ta en bild på oss tillsammans, och sen gav hon mig en liten present. EN JAPANSK TVÅL!! Detta var väl det sötaste jag varit med om. Tomomi heter hon, jag kommer sakna henne och våra ikke existerande konversationer pga språksvårigheter.. haha
Nu ska vi nog hoppa i sängen här och titta på en tråkig film.
Imorgon är det söndag=myssöndag. Dessutom ska det bli strålande solsken. Jag ser redan fram emot croissant och baguettfrukosten! Mumma.   Vi har kommit på värsta bra idén. Vi gjorde en rejäl sats pannkakssmet häromdagen så nu kan vi göra en pannkaka dag som natt. Skitsmidigt.. och gott när som!
Ha en fin söndag mina vänner.

Lägenhet.

Idag har vi vart och kollat på en lägenhet som ligger ca 10min gångavstånd från massena- alltså centralt!! Den var faktiskt jävligt bra. 3meters höjd i taket, 63m2 och en liten balkong. Den var relativt billig i jämförelse dessutom så... imorgon ska vi titta på den en andra gång! :)
Nu ska jag diska och sen städa bilen! Ikväll är det utgång, förfest hos några svenska tjejer i Cagnes sur mer... från Lund är dom tydligen! :) Skojskoj med skåningar!
ha en fin fredag mina vänner.

Nybäddat.

Så nu har vi fått tillbaka vårt påslakan så nu har jag fixat sängen. Nya kuddar hemifrån sverigeland och nytt lakanset från ikea. Hur svenskt som helst! Titta så fin den blev. Helt klart förbättring!
Före....


Efter...

Lite thaimat och en brownie senare.....

Här sitter man som ett annat svulla i sitt soffhörn.  Jag har fan inte gjort mina läxor än, fy på mig.
Hoppas ni haft en fin kväll. Imorgon ska jag även byta sängkläder till de nya som sömmerskan på juliens jobb sytt om till oss... så imorgon ska ni få se hur fin vår säng blir... man får göra det bästa av 140 sängen så att säga.
Ny bakgrund på datorn,  Fasters lilla prins! :)

HEEEEJ !

Hej på er allesammans!
har ni haft en bra dag vart ni än befinner er i världen?
Min har vart kalas. Kalas är ett ord jag missbrukar faktiskt... men why not!
Jag var i skolan mellan 9-12.15 och lärde mig massor av nyttiga saker. Här har vi mig idag.



sen klockan 13.30 var jag i Cagnes sur mer och passade alfie&maja. Världens sötaste barn! Dom är som små minimänniskor nu. Innan var dom "bara" bebisar. Kul att se utvecklingen!:)
Vi tog iafl en liten promenad och sen har vi mest myst,ätit, sjungit och tittat på lite tv.


Alfie chillar i soffan! :)


Söta lilla Majsar i sin klänning hon fick av nanny-madde! :)
Nu är jag mitt uppe i thai-matlagningen, kycklinggryta med grön curry står på menyn. YUM. Imorgon är det fredag och då ska jag, Emmie OCH Cecilie(!!!! KOm igen Cecilie!!) dricka massor av vin i solen (Fan väderprognosen är molnig men vi håller tummarna) och sen dansa natten lång till ljuva toner av live-band! haha

MAT nu!

NattiNatti.

Tänkte jag önska er.
Min kväll har vart hur bra som helst. Var ute vid cap3000 och fikade med Cecilie och Emmie nu ikväll, hur mysigt som helst.  Efter detta åkte jag hem och åt en sallad och 2 pannkakor. Gott.
Nu har vi precis kollat på a walk to remember.  Jag vet inte om folk skulle säga att det är en kass film, men tagen blir man. Även om det är en såndär traditionell amerikansk kärleksfilm i stil med the notebook (som jag förövrigt gråter floder till) så blir jag så himla tagen. Den är så fylld av kärlek, sån där "sann" kärlek som man egentligen undrar om den existerar? Det återstår väl att se antar jag.......
Nu ska jag krypa ihop i fosterställning med en kudde på huvudet och somna så gott jag bara kan.  I morgon är det torsdag= skola+barnpassning.
Sov så gott!

Goodafternooon :)

SÅdärja. Idag har jag vart i skolan fram till kl 13.15 och sen gick jag ut och gjorde staden.
Jag tänkte att det skulle vara kul med något nytt i garderoben så jag strosade iväg till Zara och spenderade säkert 1h i affären och kom ut med INGENTING. Hör och häpna ja.  Jag hitta en otroligt snygg klänning men den är sådär FIN ni vet. Sån man kan ha på ett fint tillfälle... då menar jag inte en kul lördagskväll utan typ dop,student osvosv. Så jag får nog lugna mig med den. Sen kommer ju Josse, emsven och mawlin om en vecka och då vill dom säkert strosa i affärer så ja tänkte att då är d ju kul att spara dom pengarna.  aH anyway jag strosa in på lafayette och handlade ett nytt nagellack iafl! :)  Gick alltå inte helt tomhänt ifrån stan. Jag traska sedan hemåt i rask takt och blev otroligt varm i rocken så att säga.  Termometern stod på 21 grader när jag kom hem. JA ni läste rätt 21 grader solsken!! Äntligen är det dags. Sommaren är på väg!
Just nu sitter jag här och äter en getostsallad.. för ovanlighetens skull.. med en cola zero vid min sida.
Ni som försökt kontakta mig idag på min franska mobil - det är inte så att jag inte tycker om er men Julien har mobilen idag. Jag glömde den imorse bannemig. Är det något så hör av er på min svenska helt enkelt.
Nej hej och hopp på er. Jag har ingen bil, har redan vart ute på promenad, och ätit klart. Vad ska jag nu göra?
Puss on u

ÅH REKORD :)

Javisst 72 75 stycken läsare hittills idag. Det låter kanske inte så mycket, men att 72 75 stycken människor bryr sig om vad jag har för mig (eller bara snokar runt allmänt), gör mig väldigt glaaaaad. Ni e så söta så jag skulle kunna äta upp er allesammans :)
Nu har jag precis vilat en stund på soffan med en fantastisk pojkvän som gett mig massage under hela kvällen. Loving it. Nu hör jag hur sängen ropar på mig. Skola imorgon ju! 8-)
Godnatt på er alla, sweet dreams!  Puss!

Godkväll!

Såhär såg det ut här i Nice på promenaden när jag körde hem från Parks kl 18.30 ikväll. Bli avundsjuka- jag tycker att ni ska det.  Helt fantastiskt att dagen blivit lång igen. Underbart Underbart. NU ska jag nog plugga lite franska och gosa ner mig med min kära pojkvän i soffhörnet.
Puss på er och på återseende!

Godmiddag alla ni!

Nu har jag precis vart i skolan och lärt mig fråga vad folks släktingar jobbar med, eller hur gamla de är osv... så nu känner jag mig något klokare! Just nu sittter jag och äter en getostsallad i godan ro. Ska iväg och jobba vid 14 tiden. Tänkte göra mina läxor och sen har jag fått i uppgift att sälja Juliens kläder. Någon som är intresserad?! Mestadels skjortor, men även en vinterjacka och några skärp? Inte? Ni stödjer rädda madde fonden om ni vill köpa? Det är en viktig internationell fond som försöker skapa fred och lycka här i min värld!  : ) Cmooon!
Pluten är med i vanlig ordning.

Godmorgon everybody!

Nu ska jag snart dra mig iväg till skolan här. Har privat chaufför som kör mig ju så då kan man sova lite längre :)
Klockan är 8.30 och solen skiner för fulla muggar, det tycker jag om. Dock är jag sådär småvresig idag. Min mage vill aldrig som jag vill och det är otroligt jobbigt... men men 

Efter skolan ska jag till Cagnes för att passa lite kiddos, så vi ses ikväll!
Ha en fin dag ladies and gents! Bisous!

Första skoldagen....

...började kalas. Julien droppa mig vid skolan och in smög jag som en tyst liten mus. Jag ljuger om jag säger att jag inte var nervös. Detta gick dock över så fort jag såg mitt namn stort skrivet på ett A4 vid en skylt vid ingången...
Ny student: MADELEINE FREDRIKSSON SUÈDIOSE. HALLÅJA sa jag. Läraren tog emot mig med ett varmt handslag och sedan fick jag göra ett språktest. Kul att göra ett språktest på ett språk man inte kan.
Anyway, jag hamnade i en fantastisk klass. Det var jag och en koreansk tjej... och thats it! Haha. Härligt. Här trodde man att man skulle skaffa sig lite vänner. Inte då. Nu tänker kanske ni : men varför kan du inte bli vän med denna koreanska tjejen.. och då ska jag berätta för er att först och främst så ska hon bara vara här en vecka, och second of all så kunde hon knappt någon engelska.. SÅ där har vi svaret på den.  Men tydligen så vimmlar det av erasmus studenter sååå någon ska jag hitta och ta i mitt förvar! Haha :)

Alltså för er som mobbade min väska, så ska jag berätta att jag faktistk fick beröm för den idag i skolan B-) (sträcker på ryggen och ler belåtet) haha! Den är fan skitbra, jag får i hela mitt liv. Nästan så jag skulle kunna stoppa ner Julien där om jag behövt! :)
Julien hämtade upp mig 12.30 för en lunch inne i stan, sen åkte jag tillbaka till skolan eftersom det var första dagen och då fick man även en rundtur i gamla staden i Nice! Där har jag ju inte varit så många ggr.. hrrm.. Men jag tyckte så synd om läraren och koreanskan om dom skulle gå själv så jag vågade inte tacka nej! Haha, det var mysigt att strosa runt i solskenet dock... NEJ nu ska jag nog göra lite läxa sen ska jag bege mig till Cecilie. Jag är trött som en gnu här! Förresten färgade jag ögonbrynen igår eftersom dom försvinner mha solen. Nu är dom typ bajsbruna med en touch av orange. Lovely!

Skola.

Jag borde gå och lägga mig. Ska ju snart upp. Måste ju gå upp tidigt så man hinner välja kläder och göra sig ordning osv osv.. Som på den gamla goda tiden. Tänk vad bra man hade det när man gick i skolan!
Snart snart kommer mina vänner ner och hälsar på! Hurra! Ser fram imot det som tusan.
Förresten- jag har dagligen runt 60 läsare och det är aldrig någon som kommenterar? Jag är djupt besviken. Hade vart kul att veta vem som tittade in...?
Meen jaha, sängen sa vi va? ja.
Puss!!

En dag i solsken.

Har det bannemig varit idag. Vi åkte till isola i förmiddags och körde hela eftermiddagen... vädret var helt underbart.  Vi tog en hel del solpauser det ska jag inte sticka under stolen med! :)
När vi satt och sola oss på en servering i backen så kom det helt plöstligt en åsna förbisusandes!?!? haha vilken grej va. Han fick min äppleskrutt så klappa jag lite på honom. Vill också ha en åsna nu!!
Nu har jag precis tillagat lite kyckling fajitas, guacemole är såklart en självklarhet! Såå jävla gott! Nu ska jag äta och titta lite på tv. Imorgon börjar jag i skolan :S EEH jag är nervös.. EHh hallå... kommer gå fel och grejer så kommer inte folket kunna engelska- I klass med min normala otur ni vet.

It's a sunny day my friends.

And we're off to the alps!  Livet blir lite lättare  när solen skiner.

Skidor i Alperna....

...blir det imorgon iallafall. Vi drar nog över en sväng till Isola2000 och myser i solen. Ska bli 16grader solsken här i Nice är det utlovat så det blir nog en underbar skiddag.  Får hoppas att inte mitt skoskav gör mig sur imorgon när jag bär pjäxorna. Då blir det inte mycket skidåkning.. meen vafan gör det.  Skulle tagit med Latchen och solat satan i backen. Svart på en kvart!
På tal om snö... Här har vi dagens minne i bildserie:
Jonna försöker hålla mig instängd på toaletten.
Med hjälp av tomma plast-hinkar/fryslådor

Calle tar ett stadigt punggrepp under tiden....!

Och...så svårt var det....

Mina damer och herrar - Jonna Svanholm i Carpe Diem tofflor

Godnatt på er mina småkryp!

Forresten!

Idag var vi pa fnac for att kopa ett dictionary till mig nu nar jag ska borja skolan. Glomde saklart kopa ett nar jag var hemma i sverige sa det fick bli ett franskt-engelskt sa lange. Kanske mina vanner kan ta med ett nar dom kommer! Anyway... nar vi val var dar sa hittade Julien en liten fickbok for svenska. Alltsa bra fraser att kunna om man ska till Sverige... och denna kopte han bannemig! Haha. Bladdra precis igenom den iafl och en fantastiskt anvandbar mening maste val anda vara denna :
"Den här journalisten har arbetat på Dagens nyheter sedan 20 år."
"denn hèr schournalistenn har arbètatt po Daguenns Nuhètèr sèdann chugo or"  
Haha anvandbart verkligen.

Barnvakt.

at tre sma kottar ar jag just nu. Sitter och dricker en cola zero och tittar pa en gammal konstig film som heter the innerspace om jag inte missminner mig.. med Meg Ryan. Inte en av hennes basta filmval far jag val saga. 
Nu tanke jag nog slanga igang robots.. ni vet den animerade filmen.. har inte sett den innan sa varfor inte tankte jag. Hoppas ni har en fin kvall. Vi ses imorgon kompisar.
Puss och kram pa er!

Sjuka människor.

Madeleine får ett sms :
"Hej hopp. Fredagen den 9 april tänkte jag och malin
ha en liten tjejmiddag för våra närmsta. Tyvärr är du
inte bjuden. Middagen serveras kl 18.30 på....(censuerat för sånna som jag, objudna)
.. Osa senast 1 april o nä det är inget skämt. Puss biffen o bananen"  ??
haha härliga kompisar man har! :-)

Dagens köp!

Ett par Ray-ban. Mina första någonsin. Välkommen till familjen!
Btw. Glömde kamera och mobil hemma idag så det blev inga fina solbilder med de nya shadesen... Men häär har vi dom! Ha en fin lördag allesammans! HUG

Lördag idag du!

Hej på er mina läsare. Har ni haft en bra lördag?
Det har nämligen jag! En mycket bra dessutom!
Morgonen började kl 9.30 när jag hoppade in i duschen och gjorde mig iordning för lägenhetstittning.
Solen sken redan då! :)
Lägenheten var fantastiskt centralt men för mycket renoveringsobjekt för alldeles för mycket pengar tycker vi. Vi vill ju trots allt ha vår lilla terrass vi har snackat om nu ett tag och denna fanns inte på plats.

Efter detta så gick vi till en liten restaurang och hade brunch i ungefär 2h i solskenet. UnderbartUnderbart. Sedan tog vi en strosning på stadens gator, gick i lite affärer och bara hade det bra. Hade mina nya ballerinaskor på mig som jag självklart fick skoskav av trots att jag förberett med skoskavsplåster för att undvika det... Runt 15.30 stack vi till häagen dazs utomhus-servering där vi satt ytterligare en timme (självklart åts det glass och brownie.. det är ju trots allt lördag!:)
Vi kom hem nu för en stund sen, sitter bara och chillar lite nu. Ska till Cagnes för barnpassning nu om 1h. Som sagt otroligt härlig vårdag med massor av sol. Nu känner man igen Nice igen. Lovely!
De nya Vårkläderna kom på för dagen! :) Från Zara såklart! haha stammis.

Carrefour och sedan Shutter Island.

Mina tankar för Leonardo Dicaprio har inte svalnat det minsta sedan storfilmen "Titanic" -97. Jag är nog inte ensam om att jag säger att ens hjärta tillhörde Leo efter att ha sett filmen och ett tag framöver... Han är sådär sötsnygg så man bara dööööör (suktar som en tonåring).
Nu 13 år senare (himmlar med ögonen och förstår inte riktigt själv att det är 13 år sedan man gick på biografen i Svalöv för att se Titanic) så ska vi gå och se Shutter Island här på biografen i Nice.  Jag tror att kärleken kommer vakna till liv nu igen. Helt säker! Men först mina damer och herrar- FÖRST ska vi och shoppa lite mat. Och detta låter kanske inte så farligt men det är minst 1,5h man måste spendera i den gigantiska mataffärer- JA det är minimum.
Puss på er
+

Långpromenad.

Har jag precis kommit hem ifrån. Körde directions på googlemap och letade mig till skolan som ligger 4,2km bort och sedan tog jag strandpromenaden på hemvägen så det var härligt. Solen har ju kikat fram mellan molnen idag och då börjar folk leta sig ut, så där var rätt mycket folk på promenaden. Mysigt! Då vet man att sommaren är på G.  Jag älskar verkligen Nice. Det är en mycket mysig stad. Ni som inte varit här borde lätt åka hit.
Nu ska jag duscha sen kommer bullen hem och då ska vi iväg och shoppa mat på carrefour. UH.
Ikväll blir det nog Shutter Island på bio! :)
Puss!

HURRA HURRA för BRODERDANIEL idag!

'
30 år! Håll i hatten. Känns som det var igår du sprang runder och slog på stackars lilla mig.  Tur du växte till dig och blev en bra bror trots allt! :)

Godfredag!

Hallå där mina läsare. Hoppas ni har en fin dag idag!?
Jag vaknade ca 11.30 och hoppade upp ur sängen för att blicka ut på det soliga vädret.
Men där var fanimej ingen sol?! Den följs av miljoner moln för tillfället : (
Men jag ska ändå ut på en promenad tänkte jag. Ska gå och se vart skolan är som jag ska börja på på måndag.. (kan va bra att veta). Jag har precis bädat med våra nya lakan... JÄVLA MONGOTÄCKE. Vårt täcke är uppenbarligen 200*200cm... vad är det för storlek tänker jag?  Påslakanet som köpten var tydligen 240*220.. så en gnutta för stort men vi får helt enkelt sy in det..  Men ni ska få se sen när jag är klar i sovrummet... ska sy på knappar på en kudde till. Tror det kan bli ganska mysigt trots allt! :)
Nu kommer julle hem på lunchbreak iafl!  Puss på er

Heja Pappa!!! :)


Härliga torsdag!

Imorse hoppa jag upp ut sängen och for iväg till cagnes för att se efter Alfie&Maja. Jag har faktiskt saknat dom små barnen märkte jag idag! :)  Vega också för den delen! Dom växer och frodas så man knappt hinner med.
Iafl- imorse blev det en promenad längs havet i vårsolen. Vädret har vart hur mysigt som helst idag.. Lite kyligt.. men så länge solen strålar så går det bra!
Nu kom jag precis hem och tänkte tillaga något ätbart åt mig och min man. Imorgon är jag leeedig.. tror jag ska gå på en riktig långpromenad då! Skönt ska det bli! :)
Ska även bädda rent med våra nya sängkläder.. hoppas det blir fint.
Det var egentligen allt jag hade att berätta idag. Jag ska återgå till matlagning och min zero. Zero är en drog!
Puss på er!

Back!

I Nice. Det regnar! UH
Just nu sitter jag här i min soffhörna med en coke zero, mätt på en fin sallad. Jag är nöjd! :)
Tänkte mest meddela att jag kommit fram i säkert förvar, nu är det filmmys på G.
Hoppas alla ni haft en fin dag, saknar er redan!
Puss på er!

Morrnmorrn!

Jag skulle gå upp tidigt idag i vanlig ordning, så blev inte fallet. Kl 11 stappla jag upp från sängen- trött som en gnu!
Nu har jag packat klart min resväska som landade på det stabila talet 20,4kg. Ni ska fan se hur mycket jag fått i, jag är fan imponerad själv. Massor av kläder, sängkläder, skor och 6 kuddar?! Dra mig baklänges.
Nu täntke jag att jag skulle gå ner och lapa lite sol, det är betydligt billigare här nämligen. Dumt man inte gjort det på hela veckan hemma... hur tänkte jag då...
Men vi ses när jag kommer till franceland!  Puss

Ny skolväska!

SOm ingen av mina vänner kände någon större kärlek för. Josse var lite exalterad men det var det! haha :) Den är jättefin och blommig iafl. Här ser ni lite nya skolkläder. Jag ska ju börja i skolan på måndag så då måste man ju se städad ut! :) 3 nya tröjor i olika format och färger, ett par nya tights och min fina skolväska! Underkläder inhandlades aswell men ser ingen större nytta av att lägga ut dom här på bloggen.
Jag har haft en fin dag med mammsen och ikväll har Emelie och Malin vart här. Josse kom förbi en sväng även hon. Allt som allt har det varit en kul dag hemma i Svealand. Jag lär komma hem snart igen nu när jag har en brorson :D
Just nu sitter jag här med svarta sopsäckar och dammsugaren för att försöka vakumförpacka allt jag tänkt ha med mig tillbaka till frankrike. Det går sådär får jag väl säga. Packa är ju som sagt på min top3 över most boring things to do... så ni förstår.  Jag sitter här och myser med elvis åtminstone. Skulle vilja vakumförpacka honom och ta med honom ner till frankrike. UH, han är den jag saknar mest!
LINSLUS

Hemkommen från centan

är jag och mammsen nu!! Det blev några små inhandlingar i vanlig ordning. Jag var på jakt efter underkläder men jag tror de flesta stora kedjor har ett sammarbete där de enats om att enbart producera brutalt fula underkläder, gärna i neonfärger?!
Nu ska jag ge min bror skjuts här. Vi hörs senare så ska ni få se vad jag köpt.  PAOW

Lång natt.

Jag köpte som sagt tyg så jag kunde sy egna kuddfodral igår eftersom jag inte hitta några färdiga som föll mig i smaken.
Klockan 2 inatt satte jag igång med det, hade Lie to me på i bakgrunden.. Ni förstår att vår symaskin inte fungerar så jag alltså suttit och sytt dessa för hand....och jag måste säga att jag faktiskt blev nöjd! De är inte helt klara, funderingar över om jag ska sätta ihop den (med knappar eller bara några stygn) är fortfarande på gång. Meeen titta- fina va?!
Nej nu ska jag hoppa in i duschen! So looong.

Måndag med mamma.

Idag sov jag till middag- välförtjänt tyckte jag! :) Sedan for jag och min mamma iväg till Ikea där det blev lite småprylar. Det där med att frakta hem grejer till frankrike är ju jävligt idiotiskt egentligen- särskilt när ikea även finns där. MEN VAFAN. Det var trevligt iafl :)
Här har vi det.
Kuddarna fick jag av mamma.
Sen har jag köpt påslakan+extra örngott. Tyg som jag ska sy kuddfodral av. doftljus (älskar dessa)+ små glashållare. Skärbrädor och korgar till badrummet. Mysmys med småprylar.

Efter Ikea stack vi hem till Daniel, JOhanna och Oskar för en liten fika-visit. Detta var väldigt trevligt, Oskar var så snäll så. Idag tittade han till och med på Auntie-Madde :)

Nu ikväll när jag och mamma anlände i hemmet så tillagade jag lax med avocadosallad. Otroligt gott var det! Sen har jag mest suttit här och försökt uppdatera så gott jag kan. Förresten så anlände Oskars present idag. Han fick ju en dockingstation/högtalare i lördags till denna fina lilla gåvan. Perfekt till lilla pojkrummet när han börjar dansa omkring och vill lyssna på Astrid Lindgren- sagor! :)

Nu ska jag sy kuddfodral så det står härliga till. Natten är ju ung!:)

Söndag!

Igår var en lat dag. Lat lat var den. Klockan 13 skickade jag till Sandra och fråga om hon var intresserad av en liten promenix, min tanke var att vila en timme först. Klockan 16.30 ringde jag henne och iväg for vi. En långpromenad med Elvis med en detour om G-son blev det. Vi inhandlade thaimat som Sandra så duktigt tillagade. Josefine kom och joina oss lagom till maten och sedan körde vi till Helsingborg för där var det bio-time.
Alice in Wonderland. Älskar Johnny men filmen var en besvikelse! Josse somnade till och med. Haha
Det var en mysig söndag åtminstone! :)

Uppdate om lördagen.


Jag kom ju hem i fredags kväll då Malin och Emelie så snällt hämtade mig på stationen i Eslöv efter ett litet tågtidstabells-tittnings misstag. Väl hemma så hoppade jag i säng och sov som en prinsessa.
På lördagen så åkte jag till Helsnigborg för att få träffa min lilla brorson. Han är så liten och söt så man vill krama isönder honom :)
På lördagskvällen så hade jag och Josefine massor av underbar quality-time. Vi drack vin och pratade i mängder och sen stack vi ut och gjorde stan osäker. Skitkul hade vi... eller jag åtminstone : )

Uppdatering.

Är på ingång mina läsare. Jag vet att jag varit en otrolig besvikelse här inom bloggvärlden de senaste veckorna, jag har ingen bra förklaring och kan inget annat än att be om ursäkt. :)
Idag är min plan att åka med mamma till Ikea och sedan åka och hälsa på min nya brorson som kommit hem nu!
Jag sitter och äter lite yoghurt i frukostens tecken, sov som en prinsessa inatt. Länge leve ens egen säng.
Jag berättar mer ikväll när jag kommer hem. Då blir det mycket blogg! :)
Nu ska ja måla naglarna här med mitt nya nagellack! Hurra!
Puss

JAG HAR BLIVIT FASTER!!! :)


Besök besök besök!!

Den 24 mars får jag finbesök av mina gamla vänner :D HURRAAA!
Haha härliga gamla bilder också! :D

Ursäkta mig mina trogna läsare.

Jag glömde ju helt berätta vad som hände i helgen!! :)
Jag hade en otroligt rolig helg- men var så jävla trött hela tiden dock. MEN sova kan man göra när man blir gammal.
I fredags jobbade jag till ca19 och sedan for jag hem, packade en väska och for iväg till Cecilie för en sleep-over. Vi åt tacos och myste, Jag, Emmie, Sofie och Cecilie såklart. Anledningen till detta var främst för att vi skulle ta bussen från flygplatsen dagen därpå eftersom vi skulle upp och åka skidor- men under fredagskvällen bestämde vi oss för att försöka böka ihop oss i bilen med Julien och Nicolas+skidor/snowboards.... sagt och gjort. På lördag morgon for vi hem till oss och stuvade in allt så gott det gick, optimisten Madeleine var i farten och det gick ju hur bra som helst. Vi åkte till Isola där vädret var strålande solsken den första timmen, vilket sedan följdes av moln och senare snö. Skidåkningen kunde vart magnifik om skidorna inte vart analhåls-dåliga. Dom flög runt dom två glasspinnar! Men iallafall- allt som allt var det en väldigt trevlig dag.
Väl hemma så packade jag om och drog iväg till Cecilie där vi lagade pannkakor och drack champagne när vi gjorde oss ordning inför kvällen. Vi stack hem till mig och Julle på förfest där vi spenderade alldeles för lång tid uppenbarligen, vi var inte ute förrän 1.30! Vi hamnde på ett hak där jag vart innan där vi spenderade resterande av kvällen ute på rökterrasen. Man luktade riktigt äckligt efteråt- MEN det var Trevligt. Inte kul, inte spännande.. men Trevligt. Trötta som vi var lunkade vi hemåt runt 4 tiden. På söndagen bar det av ner till stan runt 14 tiden. Det var avslutning på festivalen här i Nice. Första 3h spenderade vi inne på festivalområdet där vi tittade på festivaltåget och blev nedsprutade med sån där skumgummi grej ni vet (sån man köpte när man var liten på marknader-finns i olika färger).
Efter detta hitta vi en restaurang där vi satt fram till kl 20.30- haha... ja vi satt alltså där i 3,5h. Alla var precis lika trötta och flummiga så det var kul. Personalen hatade nog oss dock.. fick några arga blickar åt vårt håll. Mys! I veckan har jag jobbat, kom hem från jobb för ett tag sen och nu sitter jag och äter lite pastasallad. Hoppas ni mår bra.

Dagens kommentar.

På klingande norska...
"På Roskilde när man ska duscha så får man svamp"
Uppdatering om helgen kommer så småningom.

RSS 2.0