< Till bloggens startsida

Cancer-Treblinka-Kärlek-Knulla-Edmunds farsa-döden.

Har nyss avslutat boken "kim novak badade aldrig i genesarets sjö" av Håkan Nesser. Den hade en oväntad twist på slutet kan jag tycka.. 
Den har ju blivit filmatiserad också, så nu tänkte jag att jag skulle vilja se den, ska kika om den finns för streamning någonstans här online.  Jag gillar Nesser. Har förvisso bara läst 2 av hans böcker men de båda har varit underhållande att läsa. Man har både skrattat, gråitit och låtit sig slukas in.   Ska nog kolla online efter lite fler av hans böcker.


Mina föräldrar kom ju som bekant hit i Måndags, och veckan har varit fylld med små utflyckter här och var och vi har umgåtts massvis.  Vi käkade glass i Italien, solade oss i Antibes och lät våra luktsinnen överarbetas på parfym-muséet i Grasse. Jag handlade på ett slakteri för första gången i mitt liv där herrn i kassan helt känslokallt högg av huvudet på den, såklart redan döda, kycklingen så jag skulle slippa detta hemma i vårt kök. Vi har haft mysiga kvällar i lägenheten och ätit ute några gånger. Igår var vi hos Parks och firade Majsan och Alfie som blivit så gamla som 1 år.
Jag/vi Fick massor av grejer också; Ljus, handdukar, löpartights, kryddor, Kalles randiga,böcker med mera. Allt som allt har det varit kul att ha dom här.  Vad hade man gjort utan sina föräldrar så säg?

Vi fikade på flygpaltsen innan de åkte och efter detta for jag och Julle hemmåt och jag har nu i 2h läst ut min bok.  Täntke att jag skulle börja på en ny. Julien sitter i telefon med vårt telefon/internet/tv-bolag- eftersom vi de senaste dagarna har haft väldiga problem med internetuppkopplingen vilket innebär att varken tvn eller telefonen funkat som den ska.  Annars är allt som vanligt här i Nice- det blåser storm och regnar hundar utanför fönstret så det blir en riktig innesittar dag.  Kanske ska organisera lite i mina köksskåp.

Mor tog massvis med bilder i veckan man jag glömde att lägga beslag på dem. Kanske kan få dem senare ikväll så jag kan visa lite från våra utflykter.
Förövrigt så fick jag beksed från skolan igår.

Hoppas ni haft en fin helg alla läsare.  Jag räknar ner mina dagar till hemkomst nu.


Nu var det längesen jag skrev.

Men allt är bra! Mina föräldrar är ju här på besök nu- vilket jag älskar. Fantastiskt att ha dom around.
Idag är jag nervös. Ska på intervju på skolan. Jag vet inte ett smack om vad som kommer frågas osv så
jag har inte direkt kunnat förbereda mig. Men, jag fick en ny blus av julien som jag har på mig så jag hoppas den ger mig lite tur. Har likadan i beige och jag älskar dom!
Igår var jag och mina päron i Italien, san remo och strosade runt. Jag köpte mig en väska- den på bilden. Fin va? :)  Något eleganttantig men jag gillar den, pluss att den matchar till mina drivers skor.
Önska mig lycka till så skriver jag mer senare.
Bisous.


Blus,skor och byxor från faco. väska från italien och klocka chaumet.

That 70s show!

Hej hej!
Hoppas ni mår bra allesammans. Själv ska jag inte klaga.
Som jag skrev tidigare så var jag ute och jogga en runda innan i förmiddags- 1h blev det och sen efter det så blev det solning och jag klev innanför dörren runt 11.30 tiden. Härefter skulle jag gått till gymmet men jag fastna med min yoghurt och one tree hill. Hur kan man blame me...
Efter detta har jag tagit mig en dusch och gjort mig iordning inför en liten snabbvisit på stan.
Kl 17 ska jag nämligen passa kidsen då ungdomarna ska ut och roa sig.
Tog lite bilder innan på lite av de nya grejerna jag fick. Jag och julle hade en litet missförstånd då jag bad honom att INTE ta så vida byxor. Han hörde tvärtom. Så 2 par ganska vida byxor (finbyxor+jeans) fick jag igår- men de gör ändå sig ganska bra med ett par högklackade faktiskt. Jeansen är lite för stora dock så jag vet inte, man kanske kan sy in dom men till det behöver jag en symaskin- så vi får se hur jag gör. Fick även 3 skärp (det bruna  och det blåa) och den randiga tröjan. 
Idag väntar jag på mer.. HIHI.  Fan vad jag älskar kläder.
Hoppas ni har en fin onsdag mina läsare.
Bisous.


Allt jag bär kommer frånfaco f örutom mina shorts som kommer från Zara.

Godmorgon.

Nu var det ett tag sen jag skrev här. Fick nårra nya plagg av julle igår bannemig. tänkte kanske visa dom sen.
Men nu ska jag ut och jogga. Gymmet öppnar inte förrän 12 så hinner ut först.
Puss so long

Fredag.



Idag har vart en kreativ dag! Jag har städat hela lägenheten- solat- tränat- bokat flyg hem- lämnat ansökan till skolan och nu ska jag iväg och jobba.
Hae gärna skriivt mer men det blev stressigt just nu precis.
Hörs senare.
Puss

Dagens låt...

you make it real har vart på min hjärna sen jag vaknade denna morgonen.. finfin. Fin är den.  James Morisson är fab!
Jag och josse var på gymmet i dryga 2,5h. Jag var hemma lite innan 18- tog en dusch lagade chicken fajitas och nu har jag smaskat guacemole för året ut. GOTT.
Nu händer det spännande saker i våra liv. Spännande! :)
Idag ska jag fanimej boka min flygbiljett- jag vet Josse detta har sagt i över en månad men idag är det dags. Jag riktar mig in på den 9e dec - så då alla invånare på bigatan 7 får ni finbesök..( ja jag pratar om mig själv!)
Nu börja precis en film- vinter i central park (un Hiver a central park) tror jag den svenska översättningen skulle vart.. anyway den ska jag kika på.
Hoppas ni haft en fin dag.
Bisous.


It's a grey day.

Har fixat klart min application i stora drag och ska få den iväg skickad idag- eller åka och lämna den imorgon. Har inte riktigt bestämt mig- julle menar att det senare är bättre. Men jag är mesig okej.  Nu inväntar jag ett samtal från osse så vi kan åka till gymmet. 3 dagars lathet- det känns fan direkt.
Wish me luck.

Ny kashmir halsduk från faco.

Apelsinjuice.

Nu har jag druckit 2liter apelsin juice. Sitter och finurlar på min ansökan. Det går inte så bra.
Vilka är mina 3 styrkor? Jag har ju så många......... 8-) haha

På franska landsbygden..

I helgen befann vi oss på den franska landsbygden där julles föräldrar har ett stort hus. Det är sådär långt ut där alla känner alla. Folket livnär sig på sina egna småföretag som tillverkar ost, te, bröd, marmelad, olivolja. Bönderna livnär sig på sina mjölkkor eller de som ska gå till slakt (även andra djur) och folket odlar sina egna grönsaker och säljer till ekologiska affärer osvosv.... de verkade liksom inte ha så mycket andra beskymmer i livet än just om skörden gick bra eller om korna kalvade....   här i storstaden stressaar man ju om vad man ska ha på sig för kvällen.  Det är en konstig värld. I vilket fall som helst så var det väldigt mysigt och idylliskt. KALLT också för den delen -  8c+  och regnigt.  Har levt i min/jules mysa tröja från faco som är handgjord i kashmir. Ta gärna er på en gissning vad den kostar i butiken..... Fick reda på det i helgen när jag gick runt bland korna... 1200€. Ja ni läste rätt. Ska nog börja sälja lite av julles kläder...........

Igår besökte vi en liten svamp-marknad. Inte vilken svamp som helst utan Karl-Johansvamp. Jag har ingen aning om varför, men den är jättedyr och det vr värsta ståhejet på marknaden om alla svampar. Halleluljah säger jag.  Tur jag inte är så förtjust i svamp.

Idag skulle jag gått till gymmet men vaknade med huvudvärk och ansåg att jag nog får vänta i någon timme. Har istället pysslat med lite andra småsaker och ska nu slutföra min ansökan till skolan som jag påbörjat med. Den ska vara inne den 15e så får lägga benen på ryggen här.

Hoppas ni alla har haft en fin helg....


Joggingtur.

Det blev som så att jag drog ut på joggingtur i området där vi bodde innan istället. Hade nästan glömt hur fin utsikt där finns på sina ställen här i Nice.  Idag har det fan varit som en riktigt varm vårdag. Solsken gassa bannemej. RIktigt skönt.  Nu har jag precis kommit hem, hunnit ta en dusch och ska snart dra mig iväg till Camilla som hon heter. Ska passa hennes barn över en helg är tanken så nu ska jag iväg och hälsa på dom! :)
Hörs later.
Bisous.

Ps. Lindas kommentar om mina byxor: Dom testa jag på Zara i LA (Los Angeles) häromdagen.... stryk skulle du ha Linda- Stryyk! :) Ds.


Keyring.

Fin och orientalisk är min nya nyckelring som Josse köpte till mig. FIn fin!

HEJ DÄR!

Det var inte igår- ursäkta att det tagit lite tid. Jag ska inte ljuga och säga att jag inte haft tid att blogga- faktum är att jag haft hur mycket tid som helst men jag har helt enkelt bara struntat i det i brist på intresse.
Men nu ska vi se vad jag haft för mig på senare tid.  I helgen var vi på en fest hos Camilla, det var trevligt. Vi skulle ut men tiden sprang iväg så det blev liksom aldrig av.  Nu i veckan har jag vart på gymmet större delen. En annan intressant grej var att jag ringde till en business skola angående anmälninsblanketten jag höll på att fylla i, då sa hon att skolan redan börjat för 5 v sen men att jag kunde få börja imorgon om jag ville för de hade satt in extra kurser (detta var i tisdags). Igår var jag i skolan under 3 lektion- organiserad ledarskap- det var faktiskt väldigt intressant... Men saken är den att jag vill ha en skola där jag kan förflytta mig till en annan busniessskola om det så behövs- och en som är lite högre rankad. Så idag ska jag försöka fylla i hela ansökningsblanketten till denna sen kan jag hoppas på att jag kommer in i Januari så jag kan börja studera. Fick ju mersmak igår! :)
Nu väntar jag på att julle kommer hem och äter lunch med mig, vet inte om han glömt av det kanske..   sen ska jag iväg till gymmet och efter kl 17 ska jag iväg och hälsa på en familj vars barn jag förmodligen ska passa över en helg.
Idag är det invägning på gymmet, jag gör nog det imornbitti istället dock. Det går framåt iafl- närmre vårt mål (när jag säger vårt så menar jag min och josses målsättning)..
Här är förresten en bild på mina nya hundtandbyxor jag köpte häromdagen. Asnicea är dom tycker jag. Jag ser lite halvvaken ut men- sån är jag. Ha en fin dag mina kastanjetter.
Bisous.

Pust och flås.

Har nyss kommit in från joggingrundan. Idag var det hårt faktiskt, men jag överlevde : )
Nu tänkte jag ta mig en långlånglång dusch och tvätta mig bakom öronen och sånt därnt som man inte gör så noga i vanliga fall :P haha. Jag är freeeeshh.
Julle anländer väl om sisådär en timme så vi får väl se om det blir något fredagskok till honom när han kommer hem.

Jag är skitsur, får fan inte igång den satans boxen till tv. Har fått kolla på ally mcbeal hela dagen i brist på annat.

au revoir.

Fika på Tempo.

Med jossan har jag gjort för ett tag sen. Alltid lika mysigt att fika. Undrar var ordet fika kommer ifrån egentligen. Ett svenskt påfund tänker jag. 
Anyway- efter detta var jag på banken och på zara. Hitta ett par asnajsa byxor som jag tänkte köpa, men dom var slut i den affären och eftersom jullebulle har bilen på flygplatsen (till ingen nytta) så kunde jag inte åka och handla dom idag inte.  Hade suttit som en smäck på mig imorgon kväll! :)
Nu ska jag kolla ett avsnitt av private practice sen ska jag ta mitt förnuft till fånga och antingen gå till gymmet, eller jogga en runda. har inte riktigt bestämt mig än. Är ganska lat idag helt enkelt.
Men vi hörs senare mina amigos/amigas.
ciaociaooo

Söt liten minimuffins som jag ösnkar mig av josse i julklapp.
Idag var det ganska varmt men det såg kallt ut så jag fick på mig julles lapplandtröja i kashmir som var asmysig.  Den ska jag mysa i hela vintern.

puss.

opepp.

Imorse vaknade jag av Juliens alarm på mobilen- kl var då 5. Han flög till Lyon något senare då jag låg klarvaken och kollade på When Harry met Sally. Kl 7.30 somnade jag om, vakna vid 9 när josse skicka sms och skrev att hon inte kunde gå till gymmet nu på morgonen, skönt tänkte jag och somnade om. Jag vaknade av kanonen på slottet som avfyrar ett skott/kula? kl 12 varenda dag. Så klockan 12 vaknade jag i ren förtvivlan- kommer inte ihåg när jag sov ås länge sist... anyway. Sen dess har jag käkat yoghurt, städat lägenheten och kollar nu på ally mcbeal.  Tänkte hinna med någon timme på det supertråkiga gymmet, så får det väl bli en joggingtur ikväll också. Är så sjukligt sugen på vin?! Känns sådär bra, men det är ju fredag så det är väl därför.....
Kanske ska hooka upp med josse en stund sen också för lite fika.  Måste till banken som jag förträngde igår så jag får igång mitt franska bankkonto.
Här är mina nya nikepants och två av mina färgglada träningslinnen som jag köpte häromdagen. Eller jag fick faktiskt det rosa av min kära pojkvän.. : )
Nej nu ska jag ta tag i mitt liv. Ha en fin fredag så hörs vi later.
Bisous


RSS 2.0